Degerfors i topp efter Bertilssons hattrick

TT

Publicerad 2020-07-29

Tre mål på en halvlek.

Johan Bertilsson hade show på Stora Valla när Degerfors besegrade Öster med 3–1.

– Superroligt, sade hattrickhjälten till Dplay.

Degerfors har inte spelat i herrallsvenskan sedan 1997 – men i år ser laget ut att kunna vara med och på allvar slåss om en uppflyttning.

Efter torsdagens 3–1-seger hemma mot Öster fortsätter laget att toppa superettan – något man kan tacka Johan Bertilsson för.

Den förre Gefle-, Östersunds- och Örebrospelaren återvände till Degerfors inför säsongen efter sju års frånvaro och visade på onsdagskvällen att han var på målhumör.

– Det är fint. Man vill vinna matcher och kan man bidra med mål är det superroligt. Förra matchen (1–1 mot Örgryte) missade jag allting men i dag sitter bollarna i stället. Det är fotboll, det är roligt, sade Bertilsson till Dplay i halvtidsintervjun.

Redan då hade han nämligen avgjort matchen.

"Länge sen"

1–0 satte 32-åringen efter åtta minuter när han stötte in ett lågt inspel från Adam Carlén. Med halvtimmen spelad fick han chansen att dubblera sin målskörd från straffpunkten – och gjorde inget misstag när han satte bollen till höger om målvakten Damir Mehic.

Petar Petrovic stack emellan med en reducering för Öster bara en minut senare, men strax före halvtidspausen slog matchens huvudrollsinnehavare till igen.

Mehic hade precis reflexräddat bollen upp i luften innan Bertilsson höll sig framme vid mållinjen och enkelt kunde nicka in 3–1. Därmed hade han säkrat sitt första hattrick på – ja, hur länge?

– I tävlingsmatch är det länge sedan. Jag vet att jag har något hattrick i superettan men det var några år sedan, så det var roligt, sade Bertilsson som var nöjd med spelet efter en trevande start.

– Vi kommer in i det och för spelet. Vi är farliga när vi kommer fram i deras straffområde. Där känns vi vassa.

Rycker ifrån Sundsvall

Ned till tvåan Halmstad är avståndet alltjämt en poäng efter att Hallandslaget vunnit borta mot Västerås med 3–2. Ett lag som däremot tappar i toppen är trean Gif Sundsvall som fick nöja sig med en poäng efter 3–3 borta mot Jönköpings Södra.

Lika målrikt var det inte i Borås och Uppsala. Norrby spelade 0–0 hemma mot AFC Eskilstuna, precis som Dalkurd som gästades av Örgryte.

Kvällens sjätte match spelades mellan Gais och Ljungskile och slutade även den oavgjort, 1–1.

Följ ämnen i artikeln