Mitt i krisen – ny ledning i Brynäs

TT

Publicerad 2021-05-17

Brynäs presenterar nya klubbdirektörer. Arkivbild.

Det har varit turbulenta veckor för Brynäs.

Nu meddelar SHL-klubben att en ny duo tar över som tillförordnande klubbdirektörer.

"Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar," säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot i Brynäs IF, till klubbens hemsida.

Det är Gunnar Ekman och Jennie Brobeck som tar över som tillfälliga klubbdirektörer i Brynäs efter att Michael Campese lämnat posten förra veckan. Duon kommer från ett konsultföretag som arbetar med organisations- och ledarskapsutveckling.

Till sin hjälp får de Josef Boumedienne, som ledde laget under nedflyttningskvalet mot HV71. Han blir rådgivare i sportsliga frågor. Brynäs står bland annat utan huvudtränare och sportchef i nuläget, där kommer Boumedienne hjälpa till med rekryteringen. Utöver det har även styrelseordföranden Jürgen Lorenz avgått.

Det har varit tunga veckor för Gävleföreningen både på och utanför isen. Först tvingades de kvala för att hålla sig kvar i SHL, och sedan häktades två Brynässpelare misstänkta för bland annat våldtäkt och misshandel. I efterdyningarna meddelade Unicef att man bryter samarbetet med klubben.

Båda spelarna har sedan släppts ur häktet.

Spelarna misstänktes för misshandel och våldtäkt, men den ena spelaren har sedan friats från våldtäktsmisstankarna.

Brynäs skriver på sin hemsida att man kommit fram till en handlingsplan som fokuserar på "områden som ledarskap, kommunikation, ordning och reda".

"Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar. Gemensamt ska vi bygga en nytänkande förening med en hållbar och utvecklande kultur för individer både på och utanför isen", säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot i Brynäs IF.