Pontus Jansson överraskar experter

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Fotboll. Pontus Jansson är den största överraskningen i EM-truppen, anser experten Jens Fjellström på C More. Kollegan på TV4, Emelie Ölander, tycker att Jonas Olsson skulle ha varit med i stället för Jansson.

Pontus Jansson i Torino tog den sista mittbacksplatsen före Jonas Olsson i West Bromwich.

– Jag ville se Jonas Olsson i stället för Pontus Jansson, som bara har startat ett par matcher nu. Jag förstår inte riktigt hur man kan bortse från en Jonas Olsson som ändå har speltid i klubblaget, som man pratar om att spelarna ska ha, säger Emelie Ölander.

– Att hålla en ordinarie mittbacksplats i Premier League väger nog tyngre till prestation medan jag tror att Pontus Jansson, som har gjort en bra säsong i Italien, väger framtid, säger Jens Fjellström.

Skifte på gång

Nu har sex spelare från den hyllade U21-truppen, som vann EM-guld förra sommaren, tagit sig in i A-landslagstruppen. Jens Fjellström ser början på ett generationsskifte för fotbollslandslaget.

– Det här är början på ett riktigt generationsskifte och jag tror att vi kommer att se det fullt ut när mästerskapet är slut. Med en ny förbundskapten in betyder det starten på något nytt på ett tydligt sätt.

Emelie Ölander hade velat se mer nytt.

– Jag hade velat ha fler skrällar, eller någon skräll, säger hon.

– Det är kul att Patrik Carlgren är med, och jag förstår att Sebastian Larsson är med trots att han inte startat i Sunderland sedan 28 november. Han ger Hamrén två till priset av en när han kan användas både som ytterback och yttermittfältare.

Går vidare

TT: Går Sverige vidare från gruppen med de här spelarna?

– Tre poäng har de tagit i de två senaste Europamästerskapen. Det gör de nu också och den här gången räcker det.

Fjellström håller med:

– Ja, det tror jag. Glöm inte bort att fyra av sex treor går vidare och Sverige kommer att vara en av de treorna.

TT

Publicerad: