"Svennis" glad om han förlorar Lazio-rekord

Av: TT

Publicerad:
Senast Lazio vann nio raka matcher i Serie A var säsongen 1998–1999 då Sven-Göran Eriksson var tränare i klubben. Arkivbild.
Foto: Pier Paolo Cito/AP/TT
Senast Lazio vann nio raka matcher i Serie A var säsongen 1998–1999 då Sven-Göran Eriksson var tränare i klubben. Arkivbild.

Sven-Göran Eriksson förde Lazio till nio raka ligasegrar i slutet av 90-talet.

I helgen kan dock rekordet ryka – något som den legendariske tränaren skulle välkomna.

– Det skulle göra mig väldigt glad, säger "Svennis".

Lazio bara vinner och vinner i Serie A.

2–1-segern borta mot Brescia i helgen var den Rombaserade klubbens nionde raka seger i den italienska ligafotbollen – något som innebar ett tangerat rekord.

En sådan svit har inte uppnåtts sedan en viss Sven-Göran Eriksson ledde Lazio med stora framgångar på 90-talet – och sedan tog hem "Scudetton" 1999–2000.

– Jag vet att Lazio kan sätta ett nytt rekord med tio raka segrar mot Napoli, och det gör mig väldigt glad, säger den 71-årige svensken enligt sajten Football-Italia.

Lazio är formstarkast i hela ligan och är bara tre poäng bakom ledarduon Inter och Juventus. "Svennis" tror att hans gamla klubb, som numera leds av Simone Inzaghi, rentav kan gå hela vägen den här säsongen.

I så fall för första gången sedan millennieskiftet.

– Det är underbart, säger Eriksson och tillägger:

– Med tanke på sättet de spelar på är Lazio kapabla till att vinna "Scudetton". De är bara tre poäng efter, så varför inte?

Lazio tar emot Napoli på lördag klockan 18 hemma på Stadio Olimpico i Rom.

Publicerad: