Ståhl över 68 meter – Bengtsson med årsbästa

TT

Publicerad 2020-08-06

Angelica Bengtsson. Arkivbild.

Angelica Bengtsson satte årsbästa på lag-SM i Göteborg.

I samma tävling vann Daniel Ståhl efter ett nytt kast över 68 meter.

Daniel Ståhl fortsätter att jaga den absoluta toppformen och kast som mäter över 70 meter. På lag-SM i Göteborg kunde 27-åringen konstatera att han för fjärde tävlingen i rad fick i väg diskusen över 68 meter. Hässelby SK-kastaren vann på 68,10 och hade bara två godkända kast av sex.

– Det känns bra faktiskt. Det finns mer kapacitet. Men det känns bättre än för en månad sedan. Jag hade 69,30 i andra kastet (blev inte godkänt), men med lite mer rytm och mer känsla så kommer mer. Jag är på gång. Nu drar jag till Sollentuna på måndag och tävlar, säger Ståhl i SVT:s sändning.

Lagkompisen Simon Pettersson blev tvåa på 65,28 och Theodor Walter, Ullevi FK, knep tredjeplatsen med 52,64 meter.

I samma tävling visade Angelica Bengtsson gryende stavhoppsform när hon slog till med årsbästa. Svenskan, som haft det oerhört motigt i sommar med 4,58 som bästa resultat, lyckades ta sig över 4,70 redan i det första försöket. Hon var felfri över 4,38, 4,55 och nämnda 4,70. Ribban sattes sedan upp på svenskt rekord 4,84, men i sina tre försök var Bengtsson aldrig speciellt nära att lyckas. Michaela Meijer hoppade 4,83 för snart två veckor sedan.

– Det var väldigt härligt att få 4,70 och det var egentligen bra hopp hela vägen, säger Bengtsson.

Bengtsson var den enda kvinnan som tog sig över fyra meter i tävlingen på Slottsskogsvallen, där Michaela Meijer agerade funktionär.

Följ ämnen i artikeln