Debuterande Poulins storspel bakom segern

TT

Publicerad 2020-10-02

Kevin Poulin. Arkivbild.

Joe Cannata var förra säsongens gigant i Björklöven.

Kan ersättaren Kevin Poulin nå samma nivå?

Med 29 räddade skott och ett insläppt mål i 4–1-segern borta mot Timrå har målvakten i alla fall fått en bra start.

Amerikanen Joe Cannatas storspel ledde till att Björklöven i fjol vann grundserien med tio poäng före Modo – och att 30-åringen lämnade för spel i SHL-laget Oskarshamn.

Den här säsongen har sportchefen Per Kenttä plockat in en målvakt från Kanada: Kevin Poulin.

Frågan är om Poulin kan nå samma nivå som sin föregångare?

Svaret kommer givetvis vara som tydligaste efter 52 omgångar men favoritmötet borta med Timrå var i alla fall en bra start för den storspelande NHL-meriterande målvakten.

– Vi gör en grym laginsats med jättebra målvaktsspel och många som täckte skott. Det får vi vara nöjda med, säger backen Daniel Rahimi till C More.

Tränaren Hans Wallson:

– Kevin var kul att se i mål, säger han till C More.

30-årige Kevin Poulin räddade 29 av 30 skott och såg till att Björklöven vann premiären med 4–1.

Sebastian Hartmanns skott, med 4.13 kvar av matchen, var den enda pucken som han släppte förbi sig. Men då hade redan Alex Hutchings, Daniel Rahimi och Tyler Vessel ordnat en 3–0-ledning. Alexander Wiklund satte sedan 4–1 i Timrås tomma bur.

Södertälje avgjorde sent hemma mot nykomlingen Väsby. Evan Bouchard avgjorde först med 1.06 kvar av tredje perioden. Almtuna hämtade upp 1–3 till 3–3 och med 35 sekunder kvar ordnade Emil Berglund 4–3-segern hemma mot Västerås. Mora höll undan borta mot Bik Karlskoga och vann med 4–3.