Nyholm tillbaka efter två år: "Fantastiskt"

Bella Franzén/TT

Publicerad 2020-07-06

Jesper Nyholm gjorde comeback efter drygt två års skadefrånvaro.

Läkarna sade att han aldrig skulle kunna spela fotboll igen.

Nu har Jesper Nyholm gjort allsvensk comeback.

– Det känns stort, säger Djurgårdsbacken efter 2–2 mot Helsingborg.

I den 70:e matchminuten skedde ett inhopp som länge såg omöjligt ut. I mars 2018 bröt Jesper Nyholm, då i AIK, benet i en mycket otäck skada i svenska cupen. Det var länge osäkert om och när han skulle kunna spela fotboll. Men på måndagen – 847 dagar sedan han senast spelade tävlingsfotboll – var han tillbaka, tidigare än många trott.

– Det känns fantastiskt. Läkarna sade att jag aldrig skulle kunna spela fotboll igen. Ändå står jag här nu. Det bevisar ändå vad man kan göra bara man inte lyssnar på andra. Det känns stort, säger Nyholm efter comebacken.

Efter den otäcka skadan 2018 har 26-åringen genomgått 14 operationer, varit nära att dö av blodförgiftning och dessutom levt med tanken på att högerbenet skulle kunna amputeras. Men på måndagen klev han in i en allsvensk match igen.

– Det är det här jag älskar, det är det här som är kul. Att tävla och att det är en lagsport, att man som ett lag kan göra något fantastiskt.

Men den här gången levererade inte Djurgården något fantastiskt. Laget tappade en 2–0-ledning och fick dela på poängen med gästande Helsingborg.

Nyholm fick drygt 20 minuter på planen och trots den tuffa tiden fanns ingen oro.

– Om man går ut här på planen då ska man inte ha någon rädsla, då ska man bara köra.

Nyholm gick till Djurgården i mitten av juni efter att AIK inte erbjudit honom nytt kontrakt. Han jobbar fortfarande för att komma in i spelet och tillbaka till den allsvenska formen.

– Det känns helt okej för att vara 700 dagar senare, säger Nyholm.

Följ ämnen i artikeln