Oväntad storseger för Newcastle

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2021-05-07

Newcastles Callum Wilson gjorde två mål i 4–2-segern mot Leicester.

Newcastle blev helt klar för fortsatt spel i Premier League nästa år genom att besegra ligatrean Leicester med hela 4–2.

Med tre omgångar kvar kan inte Newcastle åka under nedflyttningsstrecket.

Men för Leicester kan förlusten bli dyrbar i kampen om en Champions League-plats. Just nu är Leicester trea, men har fler matcher spelade än konkurrenterna och har dessutom storlag kvar att möta – Manchester United, Chelsea och Tottenham.

Joe Willocks 1–0 i första halvlek betydde att han gjort mål i fyra ligamatcher i följd, som den yngste (21 år) i Newcastle.

Paul Dummett nickade in 2–0, också det i den första halvleken. Callum Wilson ökade sedan på till både 3–0 och 4–0 i den andra halvleken.

Marc Albrighton och Kelechi Iheanacho gjorde Leicesters tröstmål i slutet av matchen.