Klopp hyllar Salah efter nytt drömmål

TT-Reuters

Publicerad 2021-10-16

Mohamed Salah är i sällsynt form för Liverpool, som slog Watford med 5–0.

Roberto Firmino gjorde tre mål när Liverpool slog Watford med 5–0 i Premier League. Men det var Mohamed Salah som fick de stora hyllningarna efter ännu ett drömmål.

– Just nu är han bäst i världen, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp till BT Sport.

Liverpools anfallsstjärnor var på spelhumör och förstörde debuten för Claudio Ranieri, som gjorde sin första match på tränarbänken i Watford.

Trots att Robert Firmino gjorde tre mål så hamnade han i skuggan av Mohamed Salah som befinner sig i en sällsynt form och fortsätter att göra spektakulära mål.

Salah gjorde ett uppmärksammat mål mot Manchester City före det senaste landslagsuppehållet och stod för ytterligare en drömfullträff mot Watford.

”Är bäst”

Omgiven av tre försvarsspelare lurade han allihop innan han skruvade in bollen i nät. Målet betydde 4–0 och avgjorde definitivt matchen för Liverpool.

– Ärligt talat, vem är bättre än honom? Vi kan prata om vad Messi och Ronaldo har gjort för fotbollsvärlden och deras dominans. Men just nu är han bäst i världen, säger Jürgen Klopp till BT Sport efter matchen.

Salah var inblandad även när bortalaget tog ledningen i den nionde minuten. Med vänster yttersida frispelade egyptiern Sadio Mané som kunde göra sitt hundrade Premier League-mål.

”Något extra”

Klopp fortsätter att ösa beröm över Salah:

– Passningen till det första målet var jättebra och det andra målet var något extra. Han är bäst, det kan alla se.

Liverpool befäster sin plats bland tätlagen i Premier League, medan Watford får vänta på någon effekt av tränarbytet. Claudio Ranieri tog över efter Xisco Munoz, som fick sparken den 4 oktober, som första tränare för säsongen i Premier League.

Ken Sema satt på bänken för Watford, men fick ingen speltid.