Matchstraff sänkte Örebro – Rögle ny etta

TT

Publicerad 2020-10-10

Daniel Zaar satte 2–0-målet i segern hemma mot Örebro. Arkivbild.

Tacklingen var sen och mot huvudet.

Och efter Daniel Muzito-Bagendas matchstraff blev Örebros uppförsbacke alldeles för brant.

Rögle satte sedan två mål i powerplay, vann till slut med 3–1 – och toppar nu SHL-tabellen.

Efter 12.39 av första perioden hade Daniel Muzito-Bagenda spelat klart. Örebro-spelarens tackling på Anton Bengtsson ansågs av domarna vara upp mot huvudet och följden var därför given: matchstraff – och fem minuter i boxplay.

Rögle tackade för möjligheten – och levererade.

Leon Bristedt satte 1–0 i powerplay efter 14.08.

2.21 minuter senare ökade Daniel Zaar på ledningen med ytterligare ett powerplay-mål.

"Inte bra nog"

– Jag ser inte vad som händer så jag kan inte uttala mig om det, säger Örebros lagkapten Christopher Mastomäki på C Mores fråga om matchstraffet.

– Vi släpper in två mål, och det är inte bra nog. Vi blev straffade av våra misstag i vårt "PK" och så kan det vara när inte riktigt självförtroendet är där som det har varit tidigare i spelformen.

Rögles Taylor Matson såg till att hemmamatchen slutade med en 3–1-seger. Med trepoängaren – den femte på sex matcher – är Ängelholmsklubben ensam i toppen av SHL-tabellen.

"Klev fram"

Den tidigare tabelledaren Luleå behåller visserligen nollan i tabellens kolumn över antalet förluster. Men hemma mot Brynäs blev det bara en poäng efter strafförlusten med 2–3.

Brynästränaren Peter Andersson tyckte att Samuel Erssons målvaktsspel var en stor förklaring till att laget tog hand om bonuspoängen.

– Han klev fram. Vi hade en del boxplay mot oss och då behöver man en målvakt som kliver fram och i dag gjorde han det på ett fantastiskt sätt, säger han till C More.

Ersson räddade 27 av Luleå 29 skott och stoppade dessutom två av tre straffar. Patrik Berglund avgjorde till slut för Brynäs.

Följ ämnen i artikeln