Paulsen hjälte för Hammarby med sent mål

Anton Johansson/TT

Publicerad 2021-07-25

Björn Paulsen jublar efter sitt 2–1-mål.

Flera högkvalitativa målchanser åt båda håll och en underhållande historia på Tele2 arena.

Då klev Hammarbys återvändare Björn Paulsen fram och sköt hem 2–1-segern mot Norrköping i 83:e minuten.

– Som ni såg i dag så kan jag fortfarande göra mål, säger Paulsen till Discovery plus.

Efter tre år i Tyskland återvände publikfavoriten Björn Paulsen till Hammarby tidigare i somras.

Mot Örebro för en vecka sedan var han tillbaka på planen i den grönvita tröjan och när IFK Norrköping gästade under söndagskvällen fanns han återigen med från start – och blev matchhjälte.

Med ett hårt och välplacerat skott dunkade dansken in slutresultatet 2–1 i 83:e minuten och såg till att Hammarby tog sin tredje raka seger i allsvenskan.

– Jag vet att jag kommer att få chanser, jag vill alltid göra mål. När man får chanserna måste man försöka och det fungerade i dag, säger Paulsen.

Rivstart av Norrköping

För Paulsen och Hammarby blev det dock en mardrömsstart. Efter en hörna fick Hammarbys mittback Aziz Outtara Mohammed bollen på handen i straffområdet men domaren friade.

Det gjorde ingenting för Norrköping. Bollen letade sig ut till Ari Skulason som slog ett fint inlägg till Samuel Adegbenro som stormade fram och stötte in 1–0 efter bara en minuts spel.

Målet blev en väckarklocka för hemmalaget som tog sig samman och växte in i matchen. Bland annat hade Darijan Bojanic ett skott i ribban i sjunde minuten.

Däremot saknade inte Norrköping chanser.

Hammarbys 19-årige målvakt Oliver Dovin stod för två viktiga räddningar på kort tid. Först räddade han Kristoffer Khazenis avslut från nära håll och några minuter senare stoppade han en farlig Carl Björk-nick.

Och på andra sidan planen lossnade det till slut för Hammarby. I den 26:e minuten slog Astrit Selmani ett lågt inspel till Gustav Ludwigson som skickligt styrde in 1–1.

– Vi får en väldigt bra start och sen äter de in sig mer och mer och 1–1 kommer kanske ganska så rättvist. Men i det stora hela är det en ganska öppen kamp med böljande spel, säger Norrköpings Alexander Fransson i paus.

Selmani med farligheter

Det böljande spelet visade upp sig även i andra halvlek. Hemmalaget hade bud på mer – och framför allt Astrit Selmani som hade flera högkvalitativa målchanser. Men den formstarke anfallaren, som gjorde tre mål mot Maribor i torsdags, gick bet.

Åt andra hållet testade Norrköpings offensiv målvakten Dovin ett flertal gånger utan att få betalt. Något Hammarby i stället fick tack vare Björn Paulsens avgörande 2–1-mål i 83:e minuten.

För allsvenska fyran Hammarby var det tredje raka segern i allsvenskan. Norrköping har i sin tur förlorat sina två senaste matcher, ligger sexa i tabellen och tappar mark på topplagen.