Mittbackarna nätade i Skånederbyt

Martin Hardenberger/TT

Publicerad 2020-08-05

Malmö vann Skånederbyt mot Helsingborg med 4–1.

Två mittbackar som båda gjorde sina första allsvenska mål.

Det blev Malmö FF:s segerrecept i Skånederbyt mot Helsingborg.

– Det är som att vi spelat flera år tillsammans, säger Franz Brorsson.

I sin andra match sedan utlåningen till Esbjerg bröt Franz Brorsson i den 44:e matchminuten en passning från Armin Gigovic. Mittbacken startade anfallet och följde med upp i kontringen. Efter en målvaktsretur var det också han som pangade in hemmaledningen.

Målet var hans första i allsvenskan.

– Jag har haft som mål i år att göra ett mål i allsvenskan. Det var bara att trycka till hårt, förklarar Brorsson som nätade i sin 83:e allsvenska match.

Brorssons mål innebar 2-1 till Malmö sedan Jon Inge Berget och Anthony van den Hurk förvaltat straffar för respektive lag.

Missade stämpling

Den andra halvleken var inte mer än tio minuter gammal när Ola Toivonen med full kraft stämplade Jakob Voelkerling Persson. Domare Ekberg missade situationen och anfallaren undvek det röda kortet.

– Jag skyddade mig själv. Jag trodde att han skulle komma in värre än vad han gjorde. Han drog tillbaka och det gjorde inte jag. Det var bara att be om ursäkt, säger Toivonen.

På en hörna i den 61:e minuten nickade just Toivonen fram bollen till mittbacken Anel Ahmedhodzic som också han gjorde sitt första allsvenska mål.

– Jag har ett bet med Markus Rosenberg om att jag ska göra fem mål i allsvenskan. Lyckas jag så ska jag be honom köpa något dyrt till mig, säger Ahmedhodzic.

– Haha, det skapar lite extra vinnarskalle. Det kändes så klart fantastiskt.

"Typiskt Rosengårdskaxigt"

Mittbackarna såg till att Malmö FF nu leder allsvenskan, tre poäng före Norrköping som har en match mindre spelad.

– Det är väldigt enkelt. Vi kommunicerar bra och hjälper varandra. Han är också snabb och är bra på huvudet, vilket gör att vi kan hålla en hög linje, säger Brorsson om sin kollega.

– Det är som att vi spelat tillsammans i flera år, trots att vi bara spelat två matcher ihop.

Obligatoriska första målet-tal följde för mittbackarna. Ahmedhodzic avslutade sitt med att säga ”det finns bara en Anel”.

– Det var typiskt Rosegårdskaxigt, säger Brorsson.

Bara sekunder före slutsignalen fastställde Isaac Kiese Thelin slutresultatet 4-1. Målet gör att han går upp i ensam skytteligaledning.

Följ ämnen i artikeln