Gjorde tolv mål – förlorade ändå

TT

Publicerad 2021-01-15

Topplaget AIK gjorde fenomenala 12 mål hemma mot Vetlanda i bandyns elitserie. Tabelltvåan gled ändå av isen i besvikelse.

Gästande Vetlanda gjorde nämligen ytterligare ett och vann med 13–12.

– Fy, tusan. Det var en galen match, säger Pontus Vilén, en av Vetlandas tre tremålsskyttar i matchen, till Aftonbladet.

De 25 målen innebär att det är den målrikaste matchen i elitseriens historia, skriver Aftonbladet. Det tidigare rekordet var från en mer ojämn historia 2009, då Sandviken slog Katrineholm med 22–2.

För Vetlanda var segern dessutom en skön skräll. Laget gjorde en imponerande första halvlek, efter vilken man ledde med 8–3. Trots en stark andra halvlek av topplaget AIK höll gästerna undan och kliver nu upp på 15 poäng och tar plats i mellanskiktet av den haltande tabellen.