Kacaniklic räddade Hammarby – missar derbyt

Simon Norberg/TT

Publicerad 2020-08-05

Ifrågasatte Alexander Kacaniklic byttes in och blev poängräddare för sitt Hammarby hemma mot Falkenberg – sedan linkade han av skadad.

Nu räknar stjärnan bort spel i derbyt mot Djurgården på söndag.

– Det finns inte en chans, det kommer inte hända, säger han.

1–1 mot AIK, 3–3 mot Norrköping och nu 1–1 mot Hammarby på Tele 2. Hasse Eklunds Falkenberg fortsätter att vara jobbiga att tas med i årets upplaga av allsvenskan. I två av dessa tre matcher har hallänningarna dessutom haft alla tre poängen i handen när klockan tickat över 90 minuter.

Mot Hammarby tog det dock "bara" 72 minuter för hemmalaget att kvittera gästernas ledning från den första halvleken, en kontring som resulterade i att Anton Wede slog in returen på Christoffer Carlssons skott.

Efteråt var Eklund irriterad, främst på rättskiparna.

– Jag är lite besviken på domarteamet som ger oss en varning för maskning redan efter 14 minuter (på målvakten Viktor Noring, reds.anm). Jag tycker de har förutfattade meningar om att vi kommer hit och ska försöka grisa till oss en poäng. Vi är här för att vinna matchen. Vi blir stressade av den där varningen. Domaren leder matchen och tycker han att vi ser ut som ett maskande lag så..., säger tränaren som också kunde konstatera att Falkenberg nu är obesegrade i fem raka matcher.

Efterlängtad fullträff

Men det var den ifrågasatte Alexander Kacaniclic som klev fram och blev stockholmarnas poängräddare när han, via Tobias Karlsson, satte 1–1. Målet var hans första fullträff sedan den 17 juni och totalt andra den här säsongen. Under fjolårets succéår blev det hela tio.

Kacaniclic fick inleda matchen på bänken – tanken var att ge honom lite vila inför söndagens derby mot Djurgården – men med underläge i paus fick han komma in istället för unge Aimar Sher. Det blev en injektion för Hammarbys anfallsspel. Strax innan kvitteringen frispelade han Gustav Ludwigson.

Efter kvitteringen orkade inget av lagen vaska fram någon större farlighet, istället klev de av planen med delad poäng.

Tvingades bryta

Olyckligtvis för mittfältaren tvingades han utgå skadad med cirka tio minuter kvar att spela, hårt bandagerad på vänsterlåret. Nu kommer han av allt att döma att missa derbyt.

– Nej, det finns inte en chans, det kommer inte hända. Det högg till när jag vände och skulle accelerera, säger han efter matchen.

Hammarby fortsätter att sladda i tabellen, numera elva poäng bakom serieledande Malmö.

– Det snackas mycket om dålig fantasi och ingen energi. Men jag håller inte med. Jag tycker inte vi hotar utan boll. Det som brister är sista tredjedelen. Vi har bollinnehav men är inte farliga. Vi har gått från att vara det farligaste laget till att inte hota speciellt mycket, säger Kacaniklic och lägger till:

– Jag trivs inte med att spela 1–1 hemma mot Falkenberg. Det är jag inte alls nöjd med.

Följ ämnen i artikeln