Bergström räddade Mjällby igen

Mattias Owen/TT

Publicerad 2021-05-13

Jacob Bergström är fortsatt Mjällbys enda allsvenska målskytt i år. Anfallarens tredje säkrade en poäng borta mot Halmstad, 1–1.

Mjällby har haft förtvivlat svårt att göra mål i årets allsvenska.

Mot Halmstad missade gästerna dessutom en straff i slutskedet.

Men det blev en poäng till slut.

Mötet på Örjans vall slutade 1–1 – efter att Jacob Bergström hållit sig framme på nytt.

Mjällby hade inför torsdagens bortamöte med Halmstad bara gjort två mål på fem matcher i årets fotbollsallsvenska.

Båda fullträffarna, i två uddamålssegrar, var dessutom inprickade av samma spelare: Jacob Bergström.

Och den 26-årige anfallaren höll sig framme även den här dagen. Långt in på tilläggstid fastställde Bergström slutresultatet 1–1 från nära håll.

Målet var en följd av en kraftig Mjällbyforcering i slutet av matchen. I den 88:e minuten försökte David Löfquist kopiera Marcus Antonssons straffmål från den första halvleken. Men Mjällbyanfallarens hårda avslut mitt i målet avstyrdes av hemmamålvakten Malkolm Nilsson.

Och efter fortsatt belägring av Halmstads straffområde letade sig bollen till slut fram till Jacob Bergström.

– Det är väl en rejäl snedträff som precis går in. Det är otroligt att det ska vara så svårt ibland. Men det är ju trevligt, säger poängräddaren i Discovery plus intervju efter matchen och fortsätter:

– Vi gör en dålig match och förtjänar inte mer än en poäng i dag. Vi har tur som får med oss den.

Halmstad har plockat samtliga fem poäng hemma på Örjans vall och ligger alltjämt på kvalplats. Mjällby avancerar å sin sida några placeringar upp till niondeplatsen.