Bouwmeesters räddare hyllades i Saint Louis

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2020-02-16

Fans skriver lyckönskningar till Jay Bouwmeester i samband med St Louis hemmamatch mot Nashville.

De personer som räddade Jay Bouwmeesters liv när han drabbades av hjärtproblem hyllades vid första hemmamatchen utan St Louis backklippa.

– Vi vill ta tillfället i akt att uppmärksamma hjältarna som var på plats för att ta hand om Jay förra tisdagen, sade speakerrösten inför en jublande arena i Saint Louis.

Bland de som nämndes var St Louis vårdpersonal, materialpersonal, moståndarlaget Anaheims läkare, akutpersonalen i Anaheim och det hjärtvårdlag som utförde operationen där en implanterbar defibrillator (ICD) sattes in.

– Jay är helt stabil och vilar ut, sade speakern, och uppmuntrade alla att skriva under den fana som finns i arenan och som innehåller lyckönskningar till backen.

Bouwmeester kollapsade plötsligt i avbytarbänken under första perioden i matchen mot Anaheim, och matchen fick avbrytas när vårdpersonal rusade till undsättning. Orsaken var ett hjärtfel, och sjukvårdare lyckades få liv i 36-åringen med hjälp av defibrillator, innan han fördes till sjukhus.

St Louis förlorade första hemmamatchen utan Bouwmeester i förlängningen med 3–4. Nashville öppnade starkast och Viktor Arvidsson gjorde första målet. Matt Duchene utökade i första, assisterad av Filip Forsberg.

St Louis kom dock igen och kunde halvvägs in i tredje period kvittera till 3–3. I förlängningen avgjorde finländske Mikael Granlund för Nashville.