Maldini: Zlatans intention är att fortsätta

Av:  TT

Zlatan Ibrahimovic och Paolo Maldini ska ses igen i juni. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och Paolo Maldini ska ses igen i juni. Arkivbild.

Milan och Zlatan Ibrahimovic ska diskutera en fortsättning för svensken i den italienska mästarklubben.

Trots att anfallaren blir borta från spel minst sju månader på grund av en korsbandsskada.

– Som jag har förstått det är hans intention att fortsätta, säger Milans sportchef Paolo Maldini till La Gazzetta dello Sport, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

I onsdags opererade Zlatan Ibrahimovic sitt vänstra knä för andra gången på drygt elva månader. Tre dagar efter att Milan vunnit den italienska ligan Serie A efter en 3–0-seger hemma mot Sassuolo. Den 40-årige svenske fotbollsstjärnan hoppade in i den 72:a minuten och var inte inblandad i något mål.

”De senaste sex månaderna har jag spelat utan främre korsband i mitt vänstra knä. Knäet har varit svullet i sex månader. Jag har bara kunnat träna med laget tio gånger de senaste sex månaderna”, skrev Zlatan Ibrahimovic på Instagram på torsdagen.

”Ser inga problem”

I en intervju med Gazetta dello Sport under fredagen, som citeras av fler svenska medier, berättar Milans sportchef och tidigare storspelaren Paolo Maldini att klubben ska diskutera framtiden med Zlatan Ibrahimovic i början av juni.

– Jag pratade med honom i måndags och vi bestämde att vi ska ses om ungefär två veckor. Jag ser inga problem med att komma överens men han är förstås inte nöjd med att spela så lite. Vi får se vad som händer. Allt kommer göras för hans och för Milans bästa. Som jag har förstått det är hans intention att fortsätta, säger Paolo Maldini till La Gazzetta dello Sport, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Fyller 41 år

Svenskens kontrakt löper ut den 30 juni. Enligt uppgifter i italienska medier har Milan ett förslag om kontraktsförlängning, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, som fyller 41 år i oktober, beräknas bli borta från spel i minst sju månader efter knäoperationen. Den här säsongen startade han elva matcher och gjorde tolv inhopp under Milans 38 ligaomgångar. I Champions League startade svensken i en match och hoppade in i tre av sex möjliga. I Serie A gjorde ”Ibra” åtta mål, i CL blev det inget.

Serie A-säsongen 2022–2023 inleds i augusti.

Publisert: