Två sena mål tog Liverpool vidare

Uppdaterad 2015-09-14 | Publicerad 2015-02-04

Fotboll. Steven Gerrard har fortfarande chansen att få spela sin sista tävlingsmatch för Liverpool på sin 35-årsdag, den som infaller den 30 maj, samma dag som finalen engelska FA-cupen avgörs på Wembley. Men det satt hårt inne på onsdagskvällen.

Championship-klubben Bolton, där Johan Mjällby är assisterande manager åt Neil Lennon, ledde överraskande omspelet (första mötet, på Anfield, slutade 0-0) med 1-0 med bara minuter kvar, men Liverpool vände och vann med 2-1.

En knapp timma in i matchen kom möjligheten för Bolton. Zach Clough fälldes av Martin Skrtel, domaren tvekade något men blåste sedan och pekade på straffpunkten. Fram klev islänningen Eidur Gudjohnsen och placerade in 1-0.

Premier League-klubben forcerade hårt i jakten på en kvittering. Via en hemmaförsvarare prickade Jordan Henderson stolpen, en annan boll slog i ribban men med mindre än fem minuter kvar räddade Raheem Sterling Liverpool när han prickade in kvitteringen och på tilläggstid sköt Philippe Coutinho Liverpool vidare

Nu väntar Crystal Palace i nästa omgång.