Han tar över efter Markus Rosenberg

TT

Publicerad 2020-06-05

Mittfältsstjärnan Anders Christiansen har utsetts till ny lagkapten i Malmö FF efter att Markus Rosenberg avslutat sin karriär.

Malmö FF-stjärnan Markus Rosenberg avslutade sin karriär efter fjolårssäsongen. Nu står det klart vem som tar över kaptensbindeln efter honom – dansken Anders Christiansen får axla det tunga ansvaret att vara lagkapten för MFF.

– Det är väl de största axlarna man hittar i Malmös historia, så det blir en stor utmaning. Men jag ska inte vara en ny Rosenberg. Rosenbergs historia är speciell och den hittar man inte så ofta, säger mittfältaren.

Han ser Rosenbergs kaptenskap som en stor inspiration.

– Jag har jättestor respekt för "Mackan, men jag ska försöka göra det på mitt eget sätt. Det är också därför jag blir utnämnd – för den person jag är och inte för att jag ska vara en ny "Mackan" eller en annan person än den jag är.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson, som tog över tränarskapet inför 16-delsfinalen i Europa League mot Wolfsburg i februari, betonar att allt ansvar inte ligger på den nye lagkaptenen.

– Det är inte nog med en ledare i laget. På den här nivån är det inte bara "AC" (Christiansen) som ska ta ansvar utan det är hela truppen, säger Tomasson på en pressträff i Malmö.