Gaming

Buggigt men bra: ”Cyberpunk” får fin kritik

Av: 

TT

Keanu Reeves spelar rollen som Johnny Silverhand i "Cyberpunk 2077". Pressbild.
Keanu Reeves spelar rollen som Johnny Silverhand i "Cyberpunk 2077". Pressbild.

SPELA

Ett av årets mest efterlängtade – och försenade – spel är ute. Keanu Reeves "Cyberpunk 2077" får fin kritik, även om spelet dras med många buggar.

Uppskjutningarna av science fiction-rollspelet "Cyberpunk 2077" blev snudd på en följetong i medierna. Från den 16 april, till den 17 september, till den 19 november för att nu slutligen släppas den 10 december.

Att spelet var under utveckling av det polska företaget CD Project Red ("The witcher") avslöjades redan i maj 2012.

Lika försenat som efterlängtat har det varit, och tog både 2018 och 2019 hem priset för årets mest eftertraktade spel vid The Golden Joysticks Award, samt motsvarande pris även vid årets Gamescom tidigare i år.

Fritt utseende

"Cyberpunk 2077" utspelar sig som namnet antyder i år 2077, i den amerikanska staden Night City. Titeln bygger på papper och penna-rollspelet "Cyberpunk 2020" som kom i slutet av 1980-talet.

Spelaren tar rollen som V.

"När du skapar din figur så kommer du att kunna välja bland kroppstyper, ansikten, hår och röster som du normalt sett inte identifierar som manliga eller kvinnliga, och blanda dem som du vill. Du kommer också att kunna välja din rollfigurs levnadsbana från ett antal alternativ", sade spelets visuellt ansvariga Katarzyna Redesiuk tidigare i en intervju med TT.

I rollen som Johnny Silverhand finns Keanu Reeve. Silverhands band Samurai gestaltas av svenska Refused.

Recensenterna nöjda

Flera recensenter verkar tycka att spelet lever upp till hajpen. Pc-versionen har i skrivande stund ett betyg på 91 av 100 på sajten Metacritic , som samlar recensioner.

Spelet är värd all väntan, säger Gameinformers Andrew Reiner i sin recension, där han sätter betyget nio av tio. IGN:s Tom Marks sätter samma siffra, och hyllar spelets flexibilitet.

Svenska M3:s Raphael Cano Felix sätter högsta betyg, fem av fem, och säger att det är en engagerande upplevelse som berör. Han får medhåll från FZ Fredrik Eriksson, som också ger spelet fem av fem.

Mer kritisk är Gamereactors polske recensent Damian Cholewa, som nöjer sig med sju av tio, framför allt är det de många buggarna som drar ner betyget.

PC Gamers recensent James Davenport tycker också att de tekniska missarna drar ned helhetsbetyget, och sätter betyget 78 av 100.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

10 bästa spelen för mellandagshänget

ÄMNEN I ARTIKELN

Gaming

Spel

Keanu Reeves

Xbox Series X

Playstation 5