Första slutspelsmatchen någonsin i afrikanska mästerskapen.

Då tvingades Komorerna ställa vänsterbacken Chaker Alhadhur i mål.

Trots en otrolig dubbelräddning av honom så förlorade Komorerna med 2–1.

Åttondelsfinal mot värdnationen och en av turneringens favoriter i Kamerun.

Då tvingades Ö-nationen Komorerna till ett drastiskt beslut.

Förstemålvakten var skadad och andremålvakten hade testat positivt för covid-19 och man fick ställa vänsterbacken Chaker Alhadhur, till vardags i franska AC Ajaccio, i mål.

Det blev inte heller enklare för Komorerna när lagkaptenen Nadjim Abdou blev utvisad efter bara sju minuter spel efter en ful stämpling.

Höll nollan i 29 minuter

Trots det skulle de bjuda upp till hårt motstånd. Kamerun hade det mesta av bollen och Alhadhur såg kanske inte helt van ut i sina aktioner mellan stolparna.

Men det skulle dröja 29 minuter innan Kamerun fick hål på honom när Lyonanfallaren Karl Toko Ekambi satte 1–0.

I den 54:e minuten skulle Alhadhur sedan bjuda på matchens höjdpunkt när han bjöd på en sanslös dubbelräddning. Först räddade han ett friläge och han hann sedan upp på returen och räddade ett givet mål.

En kvart senare kunde han dock inte stå emot när turneringens bäst målskytt Vincent Aboubakar sprang igenom och satte 2–0 och segern såg ut att vara säkrad för Kamerun.

Turneringens mål?

Men med tio minuter kvar gjorde Youssouf M'Changama kanske turneringens snyggaste mål hittills när han bombade in en frispark från långt håll rakt upp i krysset.

Närmare än så kom dock aldrig Komorerna och Kamerun är klara för kvartsfinal mot Gambia.

Chaker Alhadhur kramas om av lagkamraten.