Är Max Darj Sveriges nya EM-vapen?

Uppdaterad 2020-01-10 | Publicerad 2020-01-07

ALINGSÅS. Max Darj kom hem till Alingsås.

Då ledde doldisen Sverige till vinst i EM-genrepet.

– Kul att kunna ge tillbaka när så många kommer hit och tittar, säger Darj efter 27–24 mot Egypten.

Det svenska försvaret tog revansch direkt efter att det läckte lite väl mycket mot Egypten i söndags.

I returen och den sista matchen inför EM-premiären på fredag visade Sverige upp en ramstark defensiv direkt i första halvlek inför 1915 åskådare i Estrad.

Max Darj, som kom ”hem” till Alingsås efter 2,5 år i Bundesliga, höll ihop det tillsammans med Jesper Nielsen och längst bak storspelade Andreas Palicka.

Det gav 11–8 i paus (mot ett lite segare Egypten än i söndags).

Fem mål efter paus

I början av andra ryckte Sverige ifrån ytterligare (16–11) sedan man äntligen fått i gång kontringsspelet.

Då drog försvarsgeneralen Darj iväg rakt över planen så fort Sverige fick tag i bollen och sprang till och med på snabba avkast, i stället för att springa och byta som vanligt.

”Brukar bara vara frun”

Till publikens stora jubel smällde Darj in hela fem mål från linjen och var planens bäste spelare innan han vilades sista tio minuterna.

– Det är sjukt. Det brukar bara vara frun som står och väntar på mig, säger han och fortsätter:

– Kul att kunna ge tillbaka när så många kommer hit och tittar. Alingsås har Sveriges bästa handbollspublik, säger han.

Blir 28-årige Darj, oumbärlig i landslagets försvar, Sveriges nya anfallsvapen i EM – trots att man har Andreas Nilsson, som bara spelar anfall, och tvåvägsspelaren Jesper Nielsen?

Doldisen utsågs i varje fall till matchens lirare i Alingsås i kväll.