Svenskmål och assist när Buffalo vände och vann

TT

Publicerad 2023-01-20

Victor Olofsson gjorde mål och Rasmus Dahlin hade två assist när Buffalo besegrade New York Islanders med 3–2 i NHL-ishockeyn natten mot fredag.

Det var dock Islanders som inledningsvis tog ledningen när Brock Nelson satte matchens första mål, efter en passning från Anthony Beauvillier, i första periodens åttonde minut.

I andra periodens åttonde minut kvitterade Buffalo när Alex Tuch lyckade slå in en retur efter ett målförsök av Rasmus Dahlin.

Islanders tog ledningen igen i slutet av andra när Matt Martin smög in pucken förbi vänstra stolpen. Först i tredje perioden kom Buffalo i kapp igen och då var det tack vare svenske Victor Olofsson som fick en passning av Casey Mittelstadt och styrde in pucken bakom Ilja Sorokin i Islanders mål.

2–2 stog sig tredje perioden ut och matchen gick till förlängning som dock blev kortvarig. Bara tolv sekunder in i förlängningsperioden gjorde Buffalos Dylan Cozen det avgörande 3–2-målet assisterad av svenske Rasmus Dahlin.

Buffalos Victor Olofsson firar efter att ha gjort mål mot New York Islanders natten mot fredag.