Arsenal kvitterade mot Sporting – räddades av självmål

Arsenal spelade oavgjort mot Sporting CP i kvällens Europa League-möte.

Det var dock nära att London-laget skulle återvända hem med en förlust.

Men ett självmål av Sporting räddade Arsenal från ett fiasko.

Arsenal FC

Under torsdagskvällen spelades de första åttondelsfinalerna i Europa League.

I Lissabon tog Sporting CP emot Arsenal och efter ledningsmålet av William Saliba i den 22:a matchminuten såg det ut som att bortalaget skulle åka hem med en enkel vinst.

Men Sporting svarade snabbt och kvitterade genom Goncalo Inacio strax innan halvtidsvilan.

De flesta målchanserna i matchen stod Arsenal för men i den andra halvleken var Paulinho på helt rätt plats i straffområdet och kunde ge den portugisiska storklubben en 2–1 ledning.

Bortalaget lyckades dock att kvittera, efter ett självmål av Sportingspelaren Hidemasa Morita.

Arsenal letade efter ett segermål men fick inte någon utdelning och matchen slutade 2-2.

– Som alltid ger vi aldrig upp. Vi ville vinna men vi förlorade inte och vi måste fokusera på nästa match, säger Arsenalspelaren William Saliba till BT Sports.

Returen mellan lagen spelas på torsdag den 16 mars i London.

Vinst för Roma

Under torsdagskvällen tog även Roma emot Real Sociedad för lagens första möte i åttondelsfinalen.

Hemmalaget tog en tidig ledning men därefter skulle det dröja innan bollen letade sig in i nätet igen.

Med tre minuter kvar av ordinarie speltid kunde Marash Kumbulla enkelt nicka in 2-0 till Roma efter hörna, vilket även blev matchens slutresultat.