Hanna Öbergs bronsrecept: Godis och pizza

Av: Anton Johansson, Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Hur laddar man om inför en avslutande VM-tävling när det mesta har gått fel tidigare?

Hanna Öberg gjorde det med godis, pizza och vänner.

– Jag hann inte börja grubbla över saker och ting, säger hon efter VM-bronset i masstart.

Hanna Öberg fick till slut sin efterlängtade VM-medalj när hon blev trea i söndagens masstart. Men tidigare har det varit tufft. Hon har missat pallen sånär och har tre fjärdeplatser och i lördagens stafett sköt hon bort medaljen i det sista skyttet.

Mamma Viktoria berättade att hon aldrig hade hört sin dotter så uppgiven. Efter lördagens stafett stöttades Öberg av familj och lagkamrater, bland annat lillasyster Elvira som även hon åkte söndagens masstart.

– Vi gick och köpte godis på affären som är ganska nära hotellet och hela laget åt pizza till middag. Jag har ätit mycket pasta men ingen pizza än så det hade jag sett fram emot. Sen gjorde jag inte särskilt mycket utan jag hade mina lagkamrater runt mig, säger Hanna Öberg.

”Skojade runt”

Hon menar på att det var nyttigt att vara runt vänner och lagkamrater för att kunna ladda upp mentalt inför söndagen.

– Det betydde mycket att inte vara själv. Då hann jag inte börja grubbla över saker och ting. Vi pratade om andra saker, skojade runt och man tog inte saker så seriöst, säger hon.

Elvira Öberg:

– Vi pratade inte så mycket om stafetten utan fokuserade på andra saker. Jag försökte bara finnas där för henne men när vi satte oss i bilen i morse var det samma gamla Hanna som var redo att göra ett bra lopp i dag, säger hon.

Ett annat stort stöd har varit pojkvännen Jesper Nelin.

– Han har verkligen stöttat mig på ett fantastiskt sätt, säger Hanna Öberg.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE