NFL

Klart: NFL gör om slutspelet

Av: 

Emil Eiman Roslund

Patrick Mahomes.
Patrick Mahomes.

SPORTBLADET

Slutspelet i NFL utökas för första gången på 30 år.

Klubbägarna har nu kommit överens om att två lag till kan kvalificera sig till kampen om att vinna Super Bowl.

Från och med i höst, förutsatt att nästa säsong börjar då, kommer fjorton lag ha chansen att kvalificera sig till NFL-slutspelet. Dessförinnan, sedan 1990, har det varit tolv platser tillgängliga för de 32 lagen i toppligan för amerikansk fotboll.

Slutspelets tillökning gör att upplägget förändras. Tidigare har ettan och tvåan i de två konferenserna, AFC och NFC, gått direkt till kvartsfinal medan resterande åtta inlett i den så kallade wild card-rundan (åttondelsfinal). Men framöver kommer endast segraren i varje konferens stå över wild card-rundan där nu sex matcher kommer att spelas.

– Det kommer definitivt att bli annorlunda, och konstigt. Egentligen så straffas tvåan i varje konferens för att vara ett bra lag, säger Washington Redskins lineback Thomas Davis enligt CBS Sports.

I år vann Kansas City Chiefs Super Bowl efter finalseger mot San Fransisco 49ers. Nästa års Super Bowl ska avgöras på Raymond James Stadium i Tampa, Florida. Nya hemmaarenan för superstjärnan Tom Brady som skrev på för Tampa Bay Buccaneers efter 20 år i New England Patriots.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Sagnia kan spränga drömgränsen

ÄMNEN I ARTIKELN

NFL

Super Bowl

Amerikansk fotboll

Washington Redskins

Tampa Bay Buccaneers

New England Patriots

Tom Brady