Chimaevs manager: ”Han trodde han skulle dö”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev har ännu inte återhämtat sig fullt ut från covid-19.

Enligt hans manager Majdi Shammas har det varit riktigt illa.

– Han ringde mig från sjukhuset och sa att han trodde att han skulle dö, säger han till Frontkick.

I torsdags kom beskedet att UFC-fajten mellan Khamzat Chimaev och Leon Edwards ställs in eftersom svensken inte har återhämtat sig efter att ha drabbats av covid-19 för några månader sedan.

I ett videoinslag släppt av Frontkick där ett filmteam har följt honom säger svenskens manager Majdi Shammas att Chimaev har mått väldigt dåligt den senaste tiden.

– Vi försökte få honom att träna igen i tisdags. Han insisterade på att han ville träna. Vi försökte men misslyckades, säger han och fortsätter:

– Han var riktigt dålig. Han kunde inte ens gå två ronder i rad. Efter en rond började han hosta och må dåligt igen och vi tvingades avbryta träningen. Han åkte till och med i ambulans till sjukhuset.

Khamzat Chimaev.
Foto: Emil Eiman Roslund.
Khamzat Chimaev.

Somnade i en lobby

I videon visas bilder på en utslagen Chimaev, sovandes i en hotellobby.

– Vi har varit in och ut på sjukhuset så många gånger nu. Den senaste veckan har varit galen. Efter träningen i tisdags kunde han inte ens gå upp till sitt rum. Han hade inte energin så han somnade i lobbyn, säger Shammas.

Chimaevs huvudtränare Andreas Michael säger att 26-åringen även har drabbats av luftrörskatarr och har behandlats med antibiotika.

”Trodde han skulle dö”

Managern Majdi Shammas säger att Chimaev nu måste vila innan han kan börja träna för fullt igen. Han säger även att de befarade det värsta vid ett tillfälle.

– Han ringde mig från sjukhuset och sa att han trodde att han skulle dö. Det var riktig illa, säger Shammas.

Foto: Youtube
Majdi Shammas, Khamzat Chimaevs manager.
Publicerad:

LÄS VIDARE