Blytung förlust för Jack Hermansson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

MALMÖ. En lång rak vänster i första ronden satte stopp för Jack Hermanssons dröm om att snart få en titelmatch i UFC.

När matchen blåstes av efter fem hårda ronder skrek Hermansson ut sin ilska och besvikelse.

Hermansson rankades inför matchen som fyra i mellanvikt med klar chans till att få gå om titeln redan i nästa match om han besegrade italienaren Marin Vettori.

Men även om Jack klarade av att komma igen efter nedslagningen i mitten av första ronden med mycket bra fajtande i liggande vann till slut ändå Vettori den mycket jämna matchen med alla tre domarrösterna.

Hermansson offrade väldigt mycket ork med sitt försök i andra att få till ett avslut på golvet. Speciellt som Vettori lyckade vända så att han återigen hamnade i överläge.

Dana White lyrisk

I de tre resterande ronderna tog Jack kampen stående men hans många slag träffade inte speciellt bra. Det blev en stenhård kamp med rekordmånga slag som sög orken ur båda två. Hermansson träffade med 122 slag och sparkar medan Vettori fick in hela 164 stycken. En slagorgie med allt tröttare kroppar och huvuden.

Inför femte och sista ronden frågade Jack i sin ringhörna:

– Vilken rond är det?

Jack Hermansson skadade sitt högerben i sitt allra sista försök att få till en benkoppling i slutsekunderna av fajten och haltade ur oktogonen efteråt.

UFC-presidenten Dana White var lyrisk på presskonferensen:

– Jag älskade den här matchen. Hermansson är en tuffing men Vettori visade varför han förmodligen är den som har gett Israel Adesanya (regerande mästaren i viktklassen) den tuffaste matchen.

”En helsickes fajt”

Hermansson och Vettori fick dessutom 50 000 dollar i bonus för kvällens bästa match.

Vettori glider med segern förmodligen förbi Hermansson i jakten om vem som ska få utmana om bältet i klassen.

– Jag är inte helt nöjd. Jag kunde ha gjort det bättre. Det var en helsickes fajt och jag väntade på att han skulle bli trött, men det blev han inte. Den här killen är tuff, sa Vettori efteråt.

Förlusten innebär dock inte att Jack Hermansson är ute ur bilden när det gäller titelfajten han snuddade vid inför nattens match. Nu handlar det om hur mycket Jack Hermansson orkar att satsa på ett antal uppbyggnadsmatcher igen för att ta sig upp till att bli förste utmanare.

Jack Hermansson förlorade mot Marin Vettori i natt
Foto: VIAPLAY
Jack Hermansson förlorade mot Marin Vettori i natt
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN