Indy 500

Vaccinerar 135 000 för att kunna köra

Indy 500 kommer slå publikrekord under pandemin

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

135 000 åskådare kommer mitt under pandemin få se klassiska motortävlingen Indy 500.

Innan arrangemanget i maj kommer arrangören försöka vaccinera hela publiken.

Dörrarna till idrottsarenor över hela världen har varit portade under pandemin, men nu syns en ljusning på flera håll. I amerikanska Alabama kunde 47 218 åskådare nyligen se en match i amerikansk fotboll på plats och i Australian har det arrangerats idrottsevenemang inför 50 000.

Men nu kommer alla publikrekord under pandemin att slås.

Världens största idrottsanläggning

Indianapolis Motor Speedway fick natten mot torsdag svensk tid klartecken för en 40-procentig beläggning vid klassiska motortävlingen Indy 500, som inleds i mitten av maj. Procentsumman innebär att 135 000 åskådare kommer släppas in på den jättelika arenan, världens största för idrott.

Godkännandet kommer efter ett lyckat testarrangemang i Indianapolis i mars och april när universitetsslutspelet i basket arrangerades inför 8000 åskådare.

– Basketturneringen var en succé och det här är nästa steg. Det blir troligen årets största idrottsevenemang, säger banans ägare Roger Penske till amerikansk press.

Placeras med social distans

För att säkerställa publikens säkerhet kommer samtliga 135 000 biljettköpare att erbjudas vaccin. Publiken kommer sedan att temperaturtestas vid entrén, placeras med socialt avstånd på läktaren och bära munskydd.

Arrangören beräknar att åtminstone 60 procent av åskådarna kommer ha vaccinerats när tävlingarna inleds. Den som inte vill kommer att testas för covid 19 innan de får komma in på tävlingsområdet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Indy 500 2019.
Indy 500 2019.
Publisert:

LÄS VIDARE

Guide: Formel 1 2021 – alla lopp och datum

ÄMNEN I ARTIKELN

Indy 500