Vänersborg starkast i ”släktkampen”

Publicerad 2021-11-10

Det började lovande för bröderna.

Men vid slutsignal var det pappa Anders Svensson, 46, som vann både matchen och målvaktskampen när Vänersborg vände hemma mot Rättvik.

– Vi skulle vinna i dag. Sedan hur det såg ut är en annan sak, säger Niklas Holopainen i Sportbladets sändning.

Här ser du alla matcher i elitserien

Rutinerade Anders Svensson, 46, blixtkallades in till Vänersborg när deras ordinarie målvakt, Kimmo Kyllönen, gick sönder på värmningen inför seriepremiären mot Sirius.

Vänersborg vann 6–4 och även AIK besegrades därefter med Svensson mellan stolparna där segersiffrorna skrevs till 9–5.

Svensson som spelat nära 100 landskamper för Sverige och vunnit inte mindre än åtta SM-guld med Edsbyn under karriären.

Under onsdagen väntade en ny match, detta på hemmaplan mot gästande Rättvik. Där spelar två andra Svenssons: Målvakt Anton och utespelare Oskar – Anders söner.

Svängig första halvlek

Det var en böljande tillställning i släktkampen där Rättvik tog ledningen tre gånger om i den första halvleken.

Ett av målen stod 19-åriga Oskar Svensson för när han gav gästerna ledningen med 3–2 och gjorde mål på sin far från nära håll i straffområdet.

Vänersborgs Niklas Holopainen gjorde totalt åtta mål ifjol. När han satte 3–3 i slutet av den första halvleken tangerade finländaren den siffran – redan i fjärde matchen.

Vunnit tre av fyra

I den andra halvleken var Vänersborg starkast. Juho Liukkonen tryckte in ledningsmålet på straff omgående efter pausvilan.

Rättvik hade svårt att skapa målchanser och när Joakim Johansson dundrade in en hörna fram till 5–3 knappa kvarten från slutet bakom målvakt Anton Svensson, var matchen över.

Vänersborg och Anders Svensson har öppnat säsongen starkt med tre segrar på fyra matcher. För nykomlingen Rättvik är siffrorna omvända då laget ännu väntar på sin första inspelade poäng.

”Ingenting jag tänkte på”

Niklas Holopainen var nöjd med segern efteråt.

– Skönt med två poäng. Vi skulle vinna den här matchen och det gjorde vi. Sedan hur det såg ut, det är en annan sak, sa han i Sportbladets sändning efteråt.

Vad han tänkte om att det var en möjligen historisk match med tre släktingar på planen i dag? ingenting, skulle det visa sig.

– Det är väl kul för dem men det var ingenting jag tänkte på i alla fall.