Fjellström ”Bästa laget i allsvenskan”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Experten hyllar Norrköpings insats mot AIK

Foto: Christoffer Nyman jublar efter 1-0.

Norrköping.
4–1 och bud på mer mot AIK.
Då hyllas IFK Norrköping av Jens Fjellström.

– De är spelmässigt det bästa laget i allsvenskan, säger Cmores expert.

IFK Norrköping briljerade under den första halvleken mot AIK. Och mittfältsmaestron Daniel Sjölund var den som utmärkte sig mest. Veteranen vann boll, fördelade passningar och styrde tempot i matchen. I 24:e minuten snodde han åt sig bollen, avancerade fram och skickade i väg en stickare i djupled mot ständigt löpande Christoffer Nyman. Anfallaren kom i en snäv vinkel men lyckades ändå lirka in 1–0 förbi en utrusande Patrik Carlgren.

– Sjölund är bäst på plan. Han är magisk, säger experten Jon Persson.

"Norrköping är bäst"

Hemmalaget hade ett flertal lägen att ytterligare utöka ledningen, men ett AIK – som tappade boll mest hela tiden – lyckades hålla undan. Carlos Strandberg var dessutom nära att kvittera i den 27:e minuten. Alexander Isak sög in en lyra från Stefan Ishizaki, lobbade bollen via Andreas Johanssons arm mot Carlos Strandberg som skallade den kraftfullt i ribban.

Men i pausen var det alltså "Peking" som fick allt beröm.

– Det här är den enskilt bästa halvleken jag sett ett lag göra i år, säger Jens Fjellström och fortsätter:

– De är spelmässigt det bästa laget i allsvenskan.

"Inte effektiva"

Huvudpersonen Daniel Sjölund var nöjd.

– Vi vinner mycket boll högt och sätter bra press. Försöker hålla ett bra passningstempo. Sen är vi väl inte riktigt effektiva och borde ha gjort något mer mål, säger han till Cmore.

Andreas Alm var missnöjd i pausen:

– Vi har en hel del felpassningar. Det är vi inte bekväma med.

Men problemen för AIK bara fortsatte. Nils-Eric Johansson blev snuvad av bollen när Sebastian Andersson petade bort den från vänsterbacken – och anfallaren fortsatte raskt ner mot kortlinjen. Inlägget var rappt och mot första stolpen, men Christoffer Nyman hann inte dit. Det gjorde däremot AIK:s Per Karlsson som i ivern att få undan bollen slog in den i eget mål.

Strandberg reducerade

Efter det fortsatte Norrköpings dominans – till den 60:e minuten. Då lyftes en långboll mot straffområdet, inbytte Fredrik Brustad skarvade ner och urstarke Carlos Strandberg nickade enkelt in 1–2.
Glädjen blev dock kortvarig. För bara minuten senare skallade en helt omarkerad Sebastian Andersson in 3–1 efter en hörna från Arnor Traustasson.

– Ett slappt försvarsspel. Brustad hamnar helt fel, säger experten Jon Persson.

IFK Norrköping hade bud på fler mål, och Nikola Tkalcic hann pricka in 4–1 med en långskott innan slutsignalen.

– Jag sa att det var den bästa halvleken jag sett. Nu kan jag säga att det här var de bästa 90 minuterna som ett lag presterat i år, säger Fjellström.

Det här var AIK:s första förlust för säsongen. Ahmed Yasin sa inför stormötet att AIK skulle krossa IFK Norrköping.

– Man ska inte säga så innan man ska möta oss. Det är bäst att vara tyst, säger Norrköpings vänsterback Christopher Telo.

– Alltid skönt att tysta munnen på folk och visa med spelet, och spela fotboll i stället. Och det gjorde vi, säger Linus Wahlqvist, som var väldigt nöjd med både resultatet och spelet.

Se mästarnas kross mot AIK här! (extern länk)

Publicerad:

LÄS VIDARE