”Då kan jag lika gärna sitta hemma”

Tv-profilen rasar över sin plats i EM-arenan

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

På fredag kommenterar Robert Perlskog och Claes Hellgren Sveriges hemmapremiär i EM.

Om de kan se något.

– Det är fan katastrof, säger Perlskog om sin plats högt uppe under taket i Scandinavium.

I torsdags var Robert Perlskog på plats i Scandinavium i Göteborg och spanade in sin kommentatorsposition under handbolls-EM.

Då gick topplocket på veteranen.

Perlskog lade ut en bild på Twitter, som visade hur långt från planen han och Claes Hellgren sitter i morgon när Sverige spelar EM-premiär mot Schweiz, och skrev bland annat:

”Det blir mycket gissa imorgon. Utan TV inget EM. Någon har missförstått. Tack Scandinavium. Tack som fan.”

Robert Perlskogs tweet.
Robert Perlskogs tweet.

”Måste ha kikare”

För Sporbladet utvecklar Perlskog:

– Det är fan katastrof. Det blir värre och värre för varje mästerskap. Det är en utveckling som pågått ganska länge nu, att tv-kommentatorerna flyttas allt längre från planen. Man kan ju inte identifiera de bortre kantspelarna. Då måste du ha kikare med dig.

Har du inte det då?

– Nej, den har jag dumt nog lämnat hemma. Kanske köper jag en här i Göteborg i morgon.

– Jag vill inte framstå som en jävla gnällspik. Men jag har gjort det här sedan 1981. Medan Lidl (storsponsor till EM) sitter i en soffa tio meter från planen får vi som kommenterar lajv inför 1,5–2 miljoner tittare sitta där uppe. Det blir mycket svårare att jobba, och framför allt att ge tittarna bra service. Det är ju därför jag är här. För egen del skiter jag i det, men jag tänker på tittarna.

”Briljant överblick”

Sportbladet kontaktade EM-arrangören som hänvisade till Lorenz Liechti på InFront.

Liechti menar att det inte är InFronts fel att tv-kommentatorerna sitter högt upp. Han håller med Perlskog om att man har långt ner till planen. Men några dåliga platser är det inte.

– Han har en briljant överblick där uppe och det finns inget som skymmer mellan honom och planen. Att kommentera därifrån är inget problem. Och han har en eller två monitorer som han kan kolla in närbilder på, säger Liechti.

Perlskog:

– Haha! Så funkar det inte. Det är en monitor, en liten. Då får man bestämma sig för att man ska referera utifrån monitorn. Och då kan jag ju lika gärna sitta hemma. Då behöver jag inte ens vara här.

Sverige möter Schweiz fredagen den 10:e januari klockan 20:30.

Publicerad:

LÄS VIDARE