Publicerad:
Uppdaterad:

Anklagas för att ha våldtagit sin tränare

Antonio Brown anklagas för att ha våldtagit sin fystränare Britney Taylor

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Antonio Brown anklagas för att ha våldtagit sin egen tränare, skriver ESPN.

Den 31-årige superstjärnan i amerikansk fotboll sparkades så sent som i lördags från sin förra klubb Oakland Raiders.

Nu ser även framtiden i nya klubben New England Patriots osäker ut.

Antonio Brown är en av den amerikanska fotbollsligan NFL:s största stjärnor. Nu stämmer 31-åringens tidigare fystränare Britney Taylor honom med anklagelser om våldtäkt.

Taylor anklagar Brown för sexualbrott vid tre tillfällen där det allvarligaste, en fullbordad våldtäkt, ska ha skett i maj 2018.

”Ett extremt svårt beslut”

På tisdagen lämnade Taylor in en stämningsansökan med krav på över 730 000 kronor i skadestånd, skriver ESPN. Hon skriver att hon har nästan dagliga panikattacker och självmordstankar som en följd av övergreppen.

– Att bestämma sig för att tala ut som våldtäktsoffer för Antonio Brown har varit ett extremt svårt beslut men jag har funnit styrka i min tro, min familj och från vittnesmål från andra överlevande våldtäktsoffer, säger Britney Taylor i ett uttalande.

Antonio Brown
Foto: Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN
Antonio Brown

Antonio Browns advokater säger att NFL-stjärnan varit i ett sexuellt förhållande med Taylor men att allt skett i samtycke.

– Vi kommer vända på alla stenar och han kommer med bestämdhet försvara sig själv, säger Browns advokat Darren Heitner.

Brown och Taylor ska enligt stämningsansökan ha varit skolkamrater innan de tappade kontakten. I juni 2017 ska Brown sedan ha återupptagit vänskapen och anställt Taylor som sin personliga tränare.

Utreds av ligan

Anklagelserna mot Antonio Brown kommer efter en redan mycket stormig period för 31-åringen. Stjärnan skrev så sent som i våras på för Oakland Raiders men kontraktet bröts lördagen den 7 september sedan Brown bland annat kritiserat laget offentligt och hotat general managern Mike Mayock med fysiskt våld.

Två dagar senare blev Brown istället klar för New England Patriots.

”Vi tar det här anklagelserna på största allvar. Den här organisationen har inte under några omständigheter överseende med sexuella övergrepp. Ligan har informerat oss om att de kommer undersöka ärendet och vi kommer inte ge några ytterligare kommentarer under den tid den utredningen pågår”, skriver Patriots i ett uttalande.

Antonio Brown skulle ha gjort sin första träning med Patriots under onsdagen men nu är hans framtid, enligt ESPN, återigen osäker.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: