Norska skidskytten om livet i tävlingskarantän

Av: Jonna Andersson

Publicerad:

Silvermedalj i världscupen i fjol. Inte en pallplats hittills i år.

Inledningen av världscupen har varit allt annat än succéartad för den norska skidskytten.

– Jag trivs inte i det här livet, säger Tiril Eckhoff.

De svenska damerna har haft en bländande start på skidskyttesäsongen. Systrarna Öbergs bragd i finska Kontiolahti i torsdags får, hittills, ses som den största succén.

Men för de norska damerna har starten varit tyngre – framför allt för det norska medaljhoppet Tiril Eckhoff, 30. I de inledande tävlingarna har hon som bäst blivit 8:a och som sämst 67:a.

– Jag vill inte säga att jag hanterar corona så fruktansvärt bra. Skulle jag få det är jag förmodligen körd, säger Eckhoff till norska TV2.

”Trivs inte med det här livet”

Inget är som vanligt i år.

Under tävlingar är skidskyttarna mest ensamma på sina i hotellrum. För en del funkar det bra. För andra gör det inte det. Tiril Eckhoff är en av dem. Den tidigare världscupstvåan kämpar med motivationen.

– Jag trivs inte med det här livet. Jag är en alltför social varelse för att äta både frukost, lunch och middag ensam i rummet, säger Eckhoff.

Tiril Eckhoff, 30, har svårt att motivera sig när verkligheten ser ut som den gör.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Tiril Eckhoff, 30, har svårt att motivera sig när verkligheten ser ut som den gör.

Svårt att hitta glädjen

Både de norska och de svenska längdskidåkarna meddelade tidigare i veckan att de ställer in sitt deltagande i världscupen fram till efter nyår.

Det är något som Tiril Eckhoff har full förståelse för.

– Det vi håller på med just nu är inte idrott. Jag kämpar för att trivas och kunna prestera. Jag börjar bli galen och känner att jag inte räddar världen just nu. Men jag kanske kan bidra med lite idrottsglädje. Tyvärr känner jag inte själv att jag har den glädjen just nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN