Gianluigi Buffon fyllde 43 år i torsdags.

I Coppa Italia-semifinalen mot Inter gjorde han sin 1100 professionella fotbollsmatch.

Det slutade med 2–1-seger i det första av två möten.

Gianluigi Buffon fyllde år den 28 januari och gjorde i kväll sin första match som 43-åring.

Det firade han genom att spela sin 1100 professionella fotbollsmatch i karriären, klubblag och landslag inräknat. Totalt var det den 679:e matchen i Juventuströjan.

Och veteranen fick avgå med segern i den första av två semifinalmatcher i Coppa Italia mot Inter.

Vände på steken

Ett Juventus, med Dejan Kulusevski från start, hamnade i tidigt underläge på bortaplan när Lautaro Martinez tryckte in 1–0 för Inter redan efter nio minuter.

Därefter vände Cristiano Ronaldo på steken när han via två mål, ett på straff, på tio minuter i första halvleken.

Kulusevski blev utbytt efter 89 minuter och stod för en solid insats utan att glänsa.

Lagen möts igen om en vecka i returen i Turin.

I den andra semifinalen möts Napoli och Atalanta. Finalen spelas den 19 maj.