Masskrasch i skiathlon – svenska gick omkull

Av: Jonathan Nilsson, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

LAHTIS/STOCKHOLM. Lovisa Modig gjorde sitt första världscuplopp sedan 2018.

Då blev hon direkt indragen i en masskrasch och bröt en stav.

– Bajs. Det var inte kul, säger hon efter loppet.

Norska Therese Johaug tog tidigt kommandot i damernas skiathlonlopp i Lahtis, där även Charlotte Kalla gjorde comeback. Längre bak i fältet skedde dock en stor krasch, redan efter två och en halv minut.

Det var amerikanskan Caitilin Pattersson som gick omkull i en nedförsbacke, vilket ledde till att flera andra åkare drogs med.

Bröt staven

Svenskan Lovisa Modig var den första åkaren som brakade in i amerikanskan och landade därefter rätt i diket. Hon var snabbt på benen igen, men bröt sin högra stav i tumultet.

– Det gick inte att undvika. Jag hade ingen stav i botten på den tuffaste backen och man är chanslös där då, säger hon efter loppet.

– Men det var bara upp och kriga på. Jag fick en extra skejtstav på andra varvet, så jag fick åka med en stav som var längre. Och så fick jag en smäll i baken och tänkte på Frida (Karlsson) lite grann. ”Så här kan man ha det”.

Tuffast möjliga start på loppet alltså för 27-åringen som i dag gjorde comeback i världscupen efter några svåra år. Senast hon tävlade i sammanhangen var i Falun den 18 mars 2018.

Tog världscuppoäng

Lovisa Modig åkte in på 30:e plats, vilket ändå innebar att hon slog personbästa och tog världscuppoäng. När Sportbladet informerar henne om placeringen skiner hon upp.

– Kom jag på 30:e plats? Gud vad kul. Men jag hade verkligen hoppats på mer. Jag är bättre än så här, säger hon.

Kommer du kunna gå hem och se positivt på världscuppoängen?

– Jag vill prova det, men jag är inte sådan. Jag är en som tänker: ”Skit. Jag får göra något kul istället”. Gå till baren kanske, skojar Lovisa.

Foto: SVT.SE/SPORT

Publicerad:

LÄS VIDARE