Uppdaterad 2021-03-19 | Publicerad 2021-03-10

Snabb i spåret men för många bom.

Så kan man summera Stina Nilssons tävling under onsdagen.

Detta till trots stod 27-åringen för karriärens bästa kortdistans i karriären.

Stina Nilsson börjar hitta en stabilitet i resultatlistan. De senaste tre individuella tävlingarna har 27-åringen placerat sig 21:a, 31:a och 25:a.

I dag på skidskyttets kortdistans över 12,5 kilometer i österrikiska Obertilliach landade hon in på en 21:a plats. Nilsson gick ut med startnummer tolv och åkte fort i spåret. Dessvärre sköt hon alldeles för många bom. Totalt blev det fem bom, vilket innebar totalt tre minuter och 45 sekunder i tillägg, eftersom varje miss innebär 45 sekunder påslag.

Svenskan åkte dock fort och hade totalt femte bästa åktid i loppet som ryska Anastasiia Goreeva vann.

– Men jag är ändå nöjd hur jag agerade på vallen, med lite distans till det, säger hon till TT.

Bästa svenska blev istället Ella Halvarsson på en 16:e plats med tre bom.

Nilsson har under säsongens tidigare kortdistanser varit 48:a och 25:a. Båda gångerna missade hon, precis som i dag, fem skott.

Den 19–21 mars avslutas världscupen i skidskytte i Östersund. Men om det kan bli aktuellt med en världscupdebut på hemmaplan är inget hon funderar på.

– Jag har bara fokus på de här tävlingarna just nu.