Försökte mörda sina två systrar

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Irwin Rivera.
Foto: Instagram
Irwin Rivera.

UFC-stjärnan Irwin Rivera, 31, har gripits.

Han försökte knivhugga sina två systrar till döds.

I förhör säger han att en ”högre makt” bad honom utföra dådet.

ESPN rapporterar att MMA-fajtern, som går under smeknamnet ”The Beast”, hade sina två systrar på besök i Palm Beach, Florida, när han, mitt på natten, smög in i gästrummet där de sov och gick bärsärk.

I polisrapporten framgår att den ena systern, 22 år gammal, hittades i en blodpöl på garageuppfarten utanför huset med knivhugg i ryggen, huvudet och armen. Hon var då vid medvetande och kunde berätta för polispatrullen hur hon och den elva år äldre systern attackerats av sin bror och försökt fly platsen.

Den äldre systern hittades inne i huset, också med allvarliga skador.

Båda två är vid liv.

Knackade på hos grannen

I polisrapporten vittnar också en granne om hur ena systern knackade på ytterdörren i panik sent på natten och skrek: ”Han försöker döda mig! Hjälp min syster!”

Det var grannen som ringde polisen.

Irwin Rivera flydde platsen, men kunde vid 07-tiden på morgonen hittas och gripas av polis. Han ska då omedelbart ha sagt: ”Jag dödade mina systrar”.

Erkände direkt

I förhör inne på stationen erkände han dådet. Han berättade utförligt hur han smög in i rummet där systrarna sov och gick till attack med kniv. Han säger att han trodde att han hade dödat dem och säger att det var en medveten handling sedan en ”högre makt” bett honom utföra den.

Han är nu anhållen för två mordförsök.

I ett uttalande till sajten MMA Fighting säger organisationen UFC att händelsen är ”extremt oroväckande”. De säger också att de fått information om att Riviera har ”psykiska problem”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN