Europasmäll för Bajen i Serbien

Uppdaterad 2021-08-06 | Publicerad 2021-08-05

Det ser tufft ut för Hammarby efter det första mötet med Cukaricki i Conference League-kvalet.

I Belgrad blev det en tung 3–1–förlust efter två mål av lagkaptenen Marko Docic.

Tröstmålet för Bajen gjordes av Gustav Ludwigson - inför ögonen på Nikola Djurdjic på läktarplats.

På förhand var det en relativt överkomlig lottning för Hammarby - när man dessutom hade hämtat in tränaren Milos Milojevic från Röda Stjärnan med god koll på motståndet var det upplagt för succé.

Det blev platt fall.

Vid hemmalagets ledningsmål gav ett passivt Hammarbyförsvar sin målvakt Oliver Dovin inte mycket att jobba med - Djordje Jovanovic kunde nästan helt ostörd pricka in ett fint långskott efter 22 minuters spel.

Hammarbys kvittering skulle komma bara tre minuter senare, när Gustav Ludwigson sprang sig loss på typiskt manér. Avslutet var kyligt och gav Bajen hopp om att få med sig ett fint resultat från Belgrad, men hemmalaget visade sig vara alldeles för starkt.

2–1 kom återigen genom passivt agerande i försvaret. Lagkaptenen Marko Docic avvaktade länge innan han enkelt avslutade i Dovins högra hörn.

Slutresultatet 3–1 kom i den 53:e minuten genom fin aktion. Cukaricki tog sig fram på vänsterkanten, drog med sig hela Bajens försvarslinje och kunde enkelt hitta en framstormande Docic - hans andra mål för kvällen.

I den 84:e minuten trodde många att nyinbytte Williot Swedberg skulle få en straff, men domaren valde istället att varna den unge mittfältaren för filmning.

På läktaren fanns tidigare Bajen-spelaren och numera kontraktslöse Nikola Djurdjic för att följa Hammarby på plats.