Nils Bergström blev en av Sirius målskyttar i 5–2-segern. Arkivbild.

Motala var tillbaka i elitserien i bandy efter två framskjutna matcher.

Då åkte de på en tung hemmaförlust mot Sirius med 2–5.

– Vi är inte riktigt där, säger tränaren Mattias Sjöholm till Sportbladet Play.

Motala har drabbats hård av covid-19 på sistone och tvingades skjuta fram årets två sista matcher, mot Frillesås respektive AIK.

På söndagen var laget tillbaka i spel i elitserien – men det blev ingen vidare återkomst. Redan efter 21 minuter hade gästande Sirius gått upp i en 3–0-ledning.

Motala fick visst hopp när Elias Gillgren reducerade i inledningen av andra halvlek, men hemmalaget kom aldrig närmare än två mål.

Segersiffrorna för Sirius skrevs slutligen till 5–2.

– Det blir lätt så här, vi har inte spelat på en vecka, haft många som legat sjuka, vi har inte kunnat träna. Vi behöver komma in i tempot, säger Mattias Sjöholm till Sportbladet Play.

Det blev en svängig tillställning när bottenlaget Frillesås spelade 4–4 hemma mot tabellfyran Broberg/Söderhamn. Frillesås gick upp till en 2–0-ledning efter drygt en kvart, men tappade till 2–4 redan före halvtid.

Hemmalaget reste sig sedan i andra halvlek och fixade ett oavgjort resultat.

Se hela Elitserien i bandy på Sportbladetplay.