Världscupen i längdskidor

Norska stjärnans tunga höst: ”Kroppen har bara låst sig”

Av: 

Petra Thorén

SPORTBLADET

Den norska sprintstjärnan Maiken Caspersen Falla har haft en tung höst.

Stundtals tröt kraften totalt.

– Kroppen har bara låst sig och stoppat helt och hållet. Halvvägs på en lugn löprunda var jag så sliten att jag inte visste hur jag skulle orka ta mig hem, säger Falla till NRK

Hon har inte stått på startlinjen sedan sprinten i Konnerud i början av mars.

I helgen gjorde hon det och Maiken Caspersen Falla, som vunnit fem VM-guld, OS-guld 2014 och den totala sprintcupen tre gånger, slutade på en blygsam 34:e plats i norska Sjusjön.

30-åringen var över tre minuter efter Therese Johaug på den klassiska milen.

Hon missade premiären av världscupen så steget tillbaka var värdefullt och kom efter en tung höst. Exakt hur tufft det har varit fysiskt berättar Falla nu om för NRK.

– Kroppen har bara låst sig och stoppat helt och hållet. Det ville sig bara inte. Den (kroppen) har behövt mycket tid på att återhämta sig mellan passen, säger hon.

”Har en stor tro”

Det har funnits pass som varit extra tunga. Som en eftermiddag i höst.

– Jag skulle på andra passet för dagen jag skulle jogga en och en halv timma, något som är tycker väldigt mycket om, men när jag hade kommit halvvägs förstod jag inte hur jag skulle ta mig hem igen. Så sliten har jag varit, säger hon till NRK.

Hon är trots uppladdningen hoppfull inför VM i februari. Hon ser loppet i Sjusjön enbart som träning och tycker att det ändå börjar kännas bättre.

– Jag har en stor tro på att det kommer att bli bra. Jag har en månad på mig att träna hårt och komma i form, säger Falla till NRK.

Enligt landslagstränaren Ole Morten Iversen är orsaken till Fallas problem utmaningen med problem med luftvägarna. Men inte heller Iversen är orolig för VM.

– Nej, det är massor av tid kvar till VM, säger Ole Morten Iversen till NRK.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

En hatad distans – en guldgruva för svensk skidsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Maiken Caspersen Falla