”Det har jag väldigt svårt att tro”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Sprintstjärnbakgrunden ska vara Stina Nilssons styrka.

Det tror inte skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen.

– Det är inte bara att åka ifrån Tiril, säger han till TV2.

En av skidskyttets största genom tiderna, norrmannen Ole Einar Björndalenmed åtta OS-guld och 20 VM-guld, har nu gett sin syn på sportens senaste och oväntade tillskott – Stina Nilsson.

– Det hjälper om hon har talang för att skjuta, men hon har ingen chans att lyckas om hon inte har en riktigt bra skyttetränare, säger Ole Einar Björndalen till TV2.

Förutom det uppenbara tror inte Björndalen – numera tränare för det kinesiska skidskyttelandslaget – att Nilsson, som bland annat vann OS-guld i sprint 2018, kommer att krossa de norska stjärnorna i spåret.

Stina Nilsson.
Foto: PER DANIELSSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson.

– Jag tror inte att hon är mycket snabbare än Tiril (Eckhoff) och Marte (Olsbu Röiseland) när de har en bra dag, det är minimal skillnad. Det är inte bara att åka ifrån Tiril, och jämfört med längdskidåkning har Nilsson nu fyra kilo extra att bära, säger Björndalen och syftar på geväret.

– Stina är snabb, men inte en halvminut snabbare än de bästa skidskyttarna. Det hade varit enormt bra av henne, och dåligt av norskorna.

Många har varit förvånade av Nilssons sportbyte, och i helgen berättade ryska landslagschefen Jelena Välbe att hon inte kommer följa svenskans skidskyttekarriär och sågade bytet.

– Jag tror rätt och slätt att hon inte kunde acceptera att yngre åkare dök upp som kunde slå henne, sade Välbe.

Publicerad:

LÄS VIDARE