Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan har tjänat en miljard – nu skuldsatt

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN

Adrian Peterson, 34, har dragit in närmare en miljard kronor under sin NFL-karriär.

Mer än någon annan running back i ligans historia med bred marginal.

Nu är Washington Redskins veteran djupt skuldskatt.

Adrian Peterson har nått stora framgångar på planen, men har varit lika skandalomsusad utanför den.

Washington Redskins running back kommer ha dragit in över en miljard kronor under sin 12-åriga NFL-karriär innan 2019 är över. Nästan dubbelt så mycket som någon annan spelare på hans position.

Trots det har 34-åringen inte kunnat betala tillbaka sina skulder och det verkar inte som att det finns mycket kvar av hans intjänade pengar, skriver CBS.

Under de två senaste åren har Petersons ekonomiska förehavanden lett till två olika stämningar, eftersom han inte har kunnat betala tillbaka sina lån.

”Har litat på fel personer”

Nu skriver The Athletic att en tredje långivare stämmer honom på 5,2 miljoner dollar, närmare 50 miljoner kronor. Sedan tidigare har han två andra skulder på 22 miljoner och 5,6 miljoner kronor.

Peterson uppges ha hamnat i en ond cirkel där han tagit nya lån för att kunna betala av sina gamla i takt med att räntan har ökat vid uteblivna betalningar.

”På grund av pågående utredningar kan jag inte gå in på detaljer, men jag kan säga att det här är ännu ett fall av en idrottare som har litat på fel personer och blivit utnyttjad av dem” skriver stjärnans juridiska ombud Chase Carlson i ett uttalande.

”Det är väldigt oroande”

Darren Heither, advokat för firman som har stämt honom, säger till The Athletic att Peterson kan ha svårt att betala tillbaka pengarna – trots att han ännu är aktiv i NFL.

– Det är väldigt oroande att han har befintliga skulder och att han har blivit stämd. Utan att veta om han ens har kapaciteten att betala dessa skulder, så tror jag inte att han kommer kunna genomföra några andra betalningar, säger Darren Heitner.

Peterson skrev på ett nytt kontrakt med Redskins i mars värt drygt 50 miljoner kronor över de två kommande åren.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN