”Han kommer skita på sig och dö”

Röstmeddelande efter Maradonas död läckt

Publicerad:
Uppdaterad:
Leopoldo Luque.
Foto: Marcos Brindicci / TT NYHETSBYRÅN
Leopoldo Luque.

SPORTBLADET

Diego Maradonas läkare och psykiater står båda under utredning kring omständigheterna om legendarens död.

Argentinska nyhetssajten Infobae publicerar nu läckta samtal mellan läkaren och flera sjukvårdare.

”Han kommer skita på sig och dö, den tjocke”, ska läkaren Leopoldo Luque ha sagt i ett röstmeddelande skriver Marca.

Den 25 november 2020 avled Diego Armando Maradona, 60 år gammal, av en hjärtattack.

Efter att beskedet kom gick Argentina in i en tre dagar lång landssorg.

Maradona var inlagd på sjukhuset bara veckor innan sin död och där upptäcktes en blödning i huvudet och han tvingades till operation.

Teamet runt honom har ifrågasatts efter hans död. Misstankarna rör sig om oaktsamhet som kan ha vållat Maradonas död och en utredning pågår mot både läkaren Leopoldo Luque och psykiatern Agustina Cosachov.

Samtal läckta

Båda två kan komma att åtalas de närmaste dagarna om brott kan styrkas.

Redan nu har dock den argentinska nyhetssajten Infobae publicerat en konversation mellan läkaren och sjukvårdare samt mellan läkaren och psykiatern, som ska ha ägt rum när Maradona kämpade för sitt liv.

"Jag är på motorvägen, det verkar som om han är död, jag slår vad om att han är död. Det verkar som att han fått en hjärtinfarkt och han kommer skita på sig och dö, den tjocke. Ingen aning om vad som hände. Jag är på väg”, ska Luque ha sagt i ett röstmeddelande, enligt Marca.

Led av flera sjukdomar

Cosachovs samtal till Luque finns också.

”Nu är han (Maradona) med teamet som återupplivar honom. Vi gjorde det själva i 10 eller 15 minuter för att ambulansen inte kom. Vi kom in och han var kall. Vi började återuppliva honom och han återhämtade sig något”, säger hon.

Diego Maradonas dotter, Dalma, har tagit del av inspelningarna. Hon beskyller sin fars agent, Matias Morla, för att ha anlitat läkaren från första början.

”Jag hörde just inspelningarna mellan Luque och psykiatern och jag kräktes. Det Jag ber till gud om rättvisa och att alla de som bär skuld får betala priset", skriver hon på Instagram enligt Marca.

Av obduktionsrapporten, som offentliggjorts, framgår det att ikonen led av lever, njur- och kärlsjukdomar. Men man fann inte några spår av droger i kroppen.

Obduktionsrapporten togs fram som en del i den utredning som görs kring hans död.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN