Duplantis efter kritiken: ”Alla var på mig”

En segerrusig Armand Duplantis svepte en öl.

För tilltaget mötte han kritik.

– Det kändes som att jag var ett barn, typ tolv år gammal igen, säger han till Expressen.

Armand Duplantis kan se tillbaka på ett minst sagt framgångsrikt år. OS-guldet bärgades och barndomsdrömmen införlivades.

Det blev förvisso inget nytt världsrekord, men vad gör väl det när allting kommer kring?

Svenskamerikanen fick massvis med tillfällen att fira årets skörd. Som i Bryssels Diamond Leaguegala, tätt efter OS. Duplantis vann tävlingen på 6,05, men fick sedan vänta i 25 minuter på att arrangören skulle lyckas pilla upp ribban på världsrekordshöjden, 6,19.

”Mondo” gick bet, men gick sedan på bärsen. En åskådare erbjöd världsstjärnan en mugg – och han svarade med att sänka hela innehållet. Någonting som fångades på video, och som gick viralt.

”Man måste tänka”

– Jag såg ju att glaset var fyllt ända upp. Jag hade aldrig tagit den om den vore halvdrucken. Men det var en god belgisk öl, så den slank ner utan problem, sa han då till Sportbladet.

Ett roligt tilltag, kan tyckas, men det var inte alla som bara såg det roliga i det.

– Man måste tänka innan man gör saker. Allt det här med dopning är så strikt nu, att minsta lilla sak kan få följder, sa pappa Greg Duplantis till Sportbladet.

– Det kan ju ha varit hans värsta fiende som stod där. Vad som var i glaset kan han inte veta. Det där vill vi helst inte att han gör igen, sa Mikael ”Soldoktorn” Sandström i Efter fem på TV4.

”Mer oroliga för mitt välbefinnande än vad jag är”

Dessutom flera andra i hans närhet, som tog kritiken utanför medias strålkastarljus.

– Det kändes som att jag var ett barn, typ tolv år gammal igen, när det hände. Alla var på mig, Stina (Funke, manager), Daniel (Wessfeldt, agent) och pappa. De som är mer oroliga för mitt välbefinnande än vad jag är..., säger han till Expressen.

Han berättar att det fanns flera fans som ville se världsrekordsinnehavaren spexa på nytt.

– Det roliga är, när jag kom till Zürich för Diamond Leaguefinalen så stod det typ fem personer i publiken med öl till mig. Men jag sa bara ”Nej, nej, det är inte värt det. Jag har redan fått så mycket skit”, säger han till tidningen.

Pappa Greg har berättat att personen som räckte över ölen till Duplantis inte var en helt okänd person, utan en belgisk stavhoppare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.