Loui Sand opererad: Tack, ni är guld!

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Första operationen är avklarad.

Från sjukhussängen berättar transsexuella Loui Sand om ett lyckat steg i sin könsbekräftande behandling.

”Jag är helt överlycklig och trött”, skriver 26-åringen.

– Livet är för kort för att inte ta tag i de problem som går att lösa i dagens Sverige. Det har funnits ett antal dagar då jag ställt mig frågan: ”Varför har jag blivit så här? Adopterad, mörkhyad, lesbisk och nu transsexuell”.

Så sa Loui Sand i sin podcast Utkast i början av januari. Handbollsstjärnan la omedelbart ner karriären, bröt kontraktet med Fleury och ställde sig i kö för att göra en utredning för könsdysfori.

”Vaknar upp och är helt platt”

I går var Sand förväntansfull inför sin stundande mastektomi, ett ingrepp där bröstvävnad tas bort för att skapa en plattare bröstkorg.

”Denna sommaren när jag går i t-shirt så behöver jag aldrig mer tänka på när det kommer en vind, för imorn vaknar jag upp helt platt. Jag kan inte ens beskriva känslan just nu och kan inte ens tänka mig hur det kommer kännas imorn när jag vaknar upp och ser att det är helt platt”, skriver Loui på Instagram.

”Äntligen ett steg framåt”

Nu vet Sand.

För under onsdagen lade ex-spelaren ut en bild på sig själv liggande i sjukhussängen.

”Operationen gick hur bra som helst, jag är helt överlycklig och trött. Äntligen ett steg framåt på min resa! Tack för alla fina meddelanden, ni är guld”, skriver Sand.

På en annan bild bär Loui sitt nya favoritplagg.

”Jag älskar t-shirt nu. Helt platt och det känns som en dröm”, lyder bildtexten.

Publicerad:

LÄS VIDARE