Reals stora cupfiasko – föll mot tredjedivisionslag

Släppte in avgörande målet med en man mer

Till vardags möter de normalt lag som Ibiza.

Men under onsdagskvällen stod division 3-laget Alcoyano för årets skräll.

Real Madrid är utslagna ur Copa del Rey redan i 16-delsfinalen.

Alcoi, en stad med runt 60000 invånare, ligger belägen cirka tio mil söder om Valencia.

Det var platsen där Real Madrid stod för ett cupfiasko av enorma mått under onsdagskvällen.

I 16-delsfinalen av Copa del Rey stod Alcoyano, som återfinns i den spanska tredjedivisionen och till vardags möter lag som Ibiza, för en skräll som förmodligen ger utslag på Richterskalan.

Segunda B-klubben höll stången mot ett roterande Madrid i 90 minuter och tog matchen till förlängning efter att José Solbes kvitterat Eder Militaos ledningsmål, från den första halvleken, med tio minuter kvar att spela. Detta trots att Zinedine Zidane känt sig nödgad att byta in både Karim Benzema, Eden Hazard, Toni Kroos och Marco Asensio under matchens gång.

Fick rött kort

Lägg där till att spelare som Marcelo, Isco, Federico Valverde och Casemiro spelade från start.

De nekades dock gång på gång av den enda spelare i Alcoyano med La Liga-meriter, 41-årige målvakten José Juan Figueras, som stod för en storstilad insats mellan stolparna.

Under förlängningsspelet fick sedan hemmalaget en spelare utvisad. Men trots en man mindre kunde Juanan Casanova, 30, trycka in segermålet med fem minuter kvar att spela och där med slå ut självaste Real Madrid ur cupspelet.

”Får inte bli galna”

Glädjescenerna nådde inga gränser när slutvisslan ljöd på Estadio El Collao.

– Yttersta ansvaret ligger på mig. Självklart ska vi vinna över ett Segunda B-lag, men det är som det är. I bland går det upp och i bland ner. Vi får inte bli galna över det här, säger Zidane på presskonferensen efteråt.

Det är emellertid inte första gången Real Madrid ryker ur cupen mot ett Segunda B-lag. 2009 chockades ett Real med spelare som Cristiano Ronaldo, Guti och Kaka i truppen när de föll med hela 4–0 mot Alcorcon. Det uttåget sitter fortfarande djupt i storklubbens historia och kallas vedertaget för ”Alcorconazo”.

För några veckor sedan åkte även Atletico Madrid ur cupen mot ett tredjedivisionslag i form av Cornella.