Johannes Thingnes Bö vann norska superduellen

Skidskytte

Inför världscupsäsongens avslutande masstart skiljde det bara en poäng mellan succéåkaren Sturla Holm Lägreid, 24, och den rutinerade stjärnan Johannes Thingnes Bö, 27.

Förste man i mål skull därmed vinna den totala världscupen.

Pallade trycket

Och Thingnes Bö, som sköt bort sig i gårdagens jaktstart, gjorde inte om samma misstag. Endast en bom i det sista stående skyttet gjorde att han kunde ge sig iväg på slutvarvet 33 sekunder framför Lägreid.

Thingnes Bö slutade trea och har inte varit utanför de elva bästa i en enda tävling den här säsongen.

– Helt otroligt, säger SVT:s Helena Ekholm.

Ponsiluoma bäste svensk

Det var norrmannens tredje raka totalseger i världscupen. Lägreid slutade åtta och Simon Desthiex vann loppet.

Martin Ponsiluoma blev bäste svensk på 22:a plats. Sebastian Samuelsson blev 24:a.