Friidrott

Ståhl trea på ansedda listan – Warholm etta

Av: 

TT

SPORTBLADET

Daniel Ståhl har haft ett lysande år som diskuskastare.
Nu rankas svensken som världens tredje bäste manlige friidrottare av ansedda tidsskriften Track & Field News.
– Det känns stort, säger 27-åringen.

Daniel Ståhl har fått ytterligare ett kvitto på vilken fantastisk säsong han hade 2019.
Den svenske diskuskastaren, som vann VM-guld i Qatar i slutet av september och stod för 14 (!) av världens 15 längsta kast i år, har slagit in sig på en tredjeplats på den amerikanska facktidningen Track & Field News ansedda topp tio-lista över världens främsta friidrottare på herrsidan.
Det är fjärde gången någonsin en svensk når en så hög placering i den årliga sammanställningen, damer och herrar inräknade. Även Carolina Klüft (2003), Stefan Holm (2004) och Kajsa Bergqvist (2005) har blivit trea tidigare.
– Riktigt kul att placera sig så högt i kamp med världens bästa friidrottare, säger Daniel Ståhl i ett uttalande till Svenska friidrottsförbundet och tillägger:
– Jag har förstått att jag är fjärde svensk att nå en tredjeplats på listan efter Carolina, Stefan och Kajsa. Verkligen stort att få bli en del av ett så meriterat sällskap.
Etta på den årliga sammanställningen är även det en skandinav: Karsten Warholm.
Förutom att vinna VM-guld och ta hem totalsegern i Diamond League på 400 meter häck sprang norrmannen i år på den näst snabbaste tiden någonsin (46,92).
– Ett stort grattis till vinnaren Karsten Warholm. Att vi är två skandinavier på topp tre känns extra bra. Karsten förtjänar verkligen förstaplatsen. VM-guld, Europarekord, Diamond League-seger och nära världsrekordet, säger Ståhl.
Tvåa på listan blev amerikanske sprintern Noah Lyles.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Europatipset, där en Jackpot på ca 3,5 miljoner står på spel! Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

LÄS VIDARE

Friidrottsikonen Peter Snell död

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott

Daniel Ståhl

Kajsa Bergqvist

Diamond League

Karsten Warholm

Stefan Holm

Carolina Klüft