Svenska tv-tittarna får vänta till 2020 på Landskampen

Visas i Norge redan nu: ”Kan vara irriterande”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska och norska skidhjältar ställs mot varandra i tv-programmet Landskampen.

Men svenska tv-tittare blir blåsta på spänningen eftersom TV4 sänder programmet först i januari medan norska TV2 inleder serien redan i morgon.

– Ja, vi förstår att det här kan vara irriterande för våra tittare, säger exekutiva producenten på TV4, Gustav Carlsson.

En vecka under början av sommaren samlades ett knippe rejält meriterade skidstjärnor från Norge och Sverige på Rohdos för att göra upp under mer avslappnade former i tv-programmet Landskampen.

Eller ja, avslappnade former var kanske att ta i. Charlotte Kalla har redan berättat om hur tävlingsdjävulen tog över helt i ett moment där hon skulle göra chins mot Therese Johaug och övriga norska motståndare.

– Alltså ja, jag var ganska irriterad just den dagen, säger hon om vrålskriket som hörts i trailern.

Men det är bara i norsk tv som trailern hörts. Där har programmet nämligen premiär på TV2 under torsdagen. I Sverige får TV4:s publik vänta ända till januari.

– När vi kom in i detta norska projekt fanns inte möjligheten att få till det tablåmässigt. Vi beklagar det men är mycket glada att vi har det här formatet i tablån senare i vinter, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Borde det inte vara viktigt att synka programmen med tanke på att det är en tävling som avgörs? 

– Oavsett synkning, som hade varit önskvärt, hade det ändå varit svårt att synka till 100 procent mellan två länders tablåer. Men vi hoppas tittarna är med oss ändå när vi sänder detta gigantmöte i vinter, säger Carlsson som dock medger att man förberett sig på en del irritation från svenska tittare.

– Ja, vi förstår om detta kan vara irriterande för vissa av våra tittare. Men hoppas de flesta är med oss när vi drar igång i vinter. I vår version får man även svenska kommentatorer, säger Gustav Carlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE